Osso buco
(4 personer)
6 skiver kalveskank i skiver, ca. 4 cm tykke
ca. 50 g rugmel
salt, peber
50-75 g smør
1 spsk olivenolie
2-3 hakkede rødløg
4 stilke grofthakket bladselleri
1 grofthakket fennikel
1 bdt hakkede forårsløg
2 fed finthakkede hvidløg
6 afdryppede ansjosfileter
ca. 3½ dl tør hvidvin
Cremolata:
fintreven skal af 2 usprøjtede citroner
1-2 fed finthakkede hvidløg
ca. ½ dl persille
- Vend kødstykkerne i mel, krydret med salt og peber.
- Brun dem derefter på begge sider i smør i en stor pande.
- Tag kødstykkerne op, læg dem over i et stort ovnfast fad. Hæld fedtstoffet fra. Kom olie på panden og rist alle grønsagerne under omrøring i et par minutter.
- Tilsæt hvidløg og ansjoser, hæld vin ved og lad det koge et par minutter.
- Fordel grønsagerne med væde over kødet. Dæk det med et dobbelt lag bagepapir og derefter et dobbelt lag folie eller tærsluttede låg. Lad retten simre færdig i ovnen på 150 grader ca. 2½ time eller til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
- Bland alle ingredienserne til cremolataen og drys dem over retten lige inden servering.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar