Årets matadordyst er blevet afholdt. Jeg tabte.
Inden dysten gik igang skulle vi have noget godt at spise. Leo og jeg stod for desserten. Leo lavede "Pærer i rødvin". Jeg var på arbejde, så han måtte klarer det.
Opskriften har jeg fundet i en af Jamie Olivers kogebøger.
Forvarm ovnen til 200 grader. Tag et ildfast fad der kan rumme 8 pærer. Flæk 2 vaniliestænger og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stænger i en gryde sammen med 1 flaske barolo (rødvin), 225 gsukker, 1 kanelstang, saften og skal af en appelsin og 1 lille bundt frisk timian. Skræld pærerne - skær evt. lidt af bunden for at de kan stå stabilt. Bring væsken i kog og hæld det over i fadet, hvor pærerne er. Læg låg på og stil fadet i ovnene i ca. 1 time, til pærerne er bløde, men ikke faldefærdige. De skal bevare deres form. Når de dufter himmelsk og har taget farve og smag af vinen, er de klar. Tag fadet ud af ovnen og løft forsigtig pærerne op. Hæld den karamelliseret vædske op i en gryde. Sæt blus under gryden og lad vinen koge yderligere ind til halvdelen. Tag gryden af varmen og kom ca. 250 g smør i - ryst gryden og lad saucen svinge rundt. Den må ikke få mere varme. Stil evt. pærerne tilbage i gryden til de skal serveres. Desserten skal helst serveres varm og gerne med creme fraiche.
Prøv det - den smager himmelsk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar