Workshop/kurser

Jeg er uddannet håndarbejdslærer fra en af Danmarks mest kendte tekstilskoler "Skals design- og håndarbejdsskole. Eksperimenterende tekstilarbejde er en af mine passioner. Jeg holder mig opdateret og udvikler min kunnen indenfor strik, hækling, broderi, kalligrafi.  Med 26 års efterskoleliv med mange håndarbejdstimer og 5 års erfaring fra aftenskolen har det givet mig et indblik i læring, design og arbejdsmetoder. Energi og den mindfulde atmosfære, der opstår når jeg deler ud af tips, tricks og entusiasme omkring tekstilhåndværk er grunden til at jeg laver mine workshop/kurser.

Strikkekursus for børn fra 10 års alderen – begynder og let øvede 

Vil du gerne lære at strikke? Eller skal du have det genopfrisket? Vi starter fra bunden med at lære at slå op, strikke ret og vrang, lukke af mm. Du kan strikke blomster, butterfly, håndledsvarmer, ting-finder-poser, hårelastikker, armbånd. Efter kurset kan du læse lette opskrifter. Medbring gerne strikkepinde nr. 3½ og uldgarn der passer til. Kom og få nogle hyggelige timer og opleve glæden ved at strikke. Materialeudgifter efter behov.


Flere af workshoppene/kurserne - se nedenfor - kan oprettes som strikkecafe, fyraftenscafe eller venindeaften. Workshoppens varighed: 3 eller 5 timer. 
I sørger for lokale (også privat), tilmeldinger, kaffe og kage :-).
Deltagerantal: 6-8 personer.

Kontakt mig for et tilbud.
Jeg har skrevet forslag til workshops, men har du et helt andet emne, du brænder for, er du velkommen til at skrive til mig:

Aktuelle kurser:
Design dit eget grundmønster i strik – lige tilsat ærme
Der undervises i det grundlæggende i at beregne en bluse med lige tilsatte ærmer. Designet tager udgangpunkt i dine egne kropsmål og dit yndlingsgarn. Vi snakker om strikkefasthed og dens betydning.
Kompendium kan købes.
Medbring A4 blankt hvidt papir, tape, blyant, viskelæder, saks, linial, vinkeltrekant, lommeregner, målebånd, en strikkeprøve på 15 x 15 cm og evt. din yndlingsbluse, som vi skal bruge til at måle på.

Design dit eget grundmønster i strik - raglan - rundt bærestykker
Der undervises i at beregne en bluse med raglan eller rundt bærestykke efter dine egne mål og yndlingsgarn. Vi snakker om strikkefasthed og dens betydning.
Kompendium kan købes.
Medbring A4 blankt hvidt papir, tape, blyant, viskelæder, saks, linial, vinkeltrekant, lommeregner, målebånd, en strikkeprøve på 15 x 15 cm og evt. din yndlingsbluse, som vi skal bruge til at måle på.

Design dit eget unikke sjal i strik
Sjaler er et skønt og overkommeligt projekt. Piger i alle aldre elsker et sjal og man kan aldrig få sjaler nok. Jeg viser forskellige prøver med udtagninger, som egner sig til sjaler. Vi snakker om mønster og teknikker. Kurset ligger op til at der bliver begyndt på et sjal, som du kan strikke færdig derhjemme.

Medbring forskellige garner, både glatte og lodne, evt. følgetråd, forskellige størrelser af strikkepinde, saks, stoppenål uden spids.

Kalligrafi
”Hvorfor det, jeg kan jo bare finde en skrift på computeren” – rigtig nok – MEN: Et lykønskningskort, invitation og bordkort føles mere personligt, når det er skrevet i hånden! Et kærestebrev er naturligvis skrevet i hånden! Vi vil på holdet skrive smukke bogstaver med bredpen.
Kompendium og materialer kan købes.

FORSLAG
Lær at strikke sokker... 
Kan du strikke ret og vrang, kan du også strikke sokker. 
På kurset gennemgås grundopskriften på sokker. Vi gennemgår forskellige hæltyper, hvordan du undgår huller, der hvor du samler masker op, forskellige tå-aflukninger og strømper uden hæl (spiralstrømper). 
Kurset kører over 2 torsdage, hvor den første dag starter med teknik, garnvalg og evt. design. 
Vi skal også i gang med at strikke. 
Den næste torsdag samler vi op på teknikkerne og evt. de problemer der er opstået.
Kompendium kan købes.
Medbring strømpegarn ca. 100 g til et par sokker, garnrester af sokkegarn til prøvestrik. 
Rundpind 80-100 cm, som passer til strømpegarnet, hvis du ønsker at strikke magic loop ellers strømpepinde.

Hækling for øvede
Få indblik i hæklingen univers. Vi vil se på flere-farve hækling (oldemorfirkanter i forskellige former, mønsterhækling), diagrammer mm. Ligeledes vil vi se på farveskift, hæftning af tråde, sammensyning. Har du et projekt, du gerne vil i gang med, eller et hvor du har brug for hjælp, så tag det med, så kigger vi på det.
Kompendium kan købes.
Medbring hæklenåle nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, bomulds- og uldgarn, som passer til hæklenålene. Kanvasnål uden spids, saks, blyant, viskelæder.

Hæklekursus for begyndere og let øvede
Hækling for begynder er for dig, som gerne vil i gang med at hækle. Med 3 slags masker kan du hækle næste alt. Vi begynder med luftmasker, fastmasker og stangmasker. Vi vil tage fat på bl.a. oldemorfirkanten, vævehækling, krydsede masker mm. Har du et hækleprojekt du gerne vil i gang med så tag det med og jeg vil hjælpe dig i gang.
Kompendium kan købes.
Medbring hæklenåle nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, bomulds- og uldgarn, som passer til hæklenålene.

Pep din taske med strik eller hækling
Hvem kunne ikke tænke sig en ny taske? Hvad med at forvandle en småkedelige taske til det unikke med strik eller hækling i helt din egen stil. Eller strik/hækle din egen unikke taske. Vi kommer også ind på montering. Kurset lægger op til at der kan strikkes eller hæklet en taske. Kompendium kan købes (kontant eller mobilepay).
Medbring forskellige garner, både glatte og lodne, sytråd, som kan bruges som følgetråd, forskellige størrelser af hæklenåle og strikkepinde, en taske, som der ønskes at gøre noget ved, evt. lynlås, 20-25 cm lang, saks, stoppenål uden spids, synål.

Strikkeaftener for begynder
Kan du de basale strikketeknikker – eller vil du gerne have dem genopfrisket. Føler du alligevel, at du ikke rigtigt er klar til at begive dig ud i mere end et halstørklæde? Eller vil du gerne i gang med f.eks. din første sweater eller dit første projekt med mønster. Kurset tager udgangspunkt I jer som kursister. Grib pindene og kom godt i gang under kyndig vejledning. Vi snakker om valg af garnkvaliteter, strikkefasthed, læsning af opskrift, men først og fremmest skal du opleve, hvor sjovt og inspirerende det er at strikke. Den 1. aften modtager jeg ønsker om emner fra jer.
Medbring gerne projekter du er gået i stå med, pinde og garn, der passer sammen.
Strikkekompendium kan købes (kontant eller mobilepay).

Hønsestrik
Hønsestrik er mønsterstrik, men det er også flerfarvestrik (jacquardstrik), norsk strik og fair isle. 
Når der strikkes hønsestrik, strikker man med (mindst) to garner ad gangen. 
Og hønsestrik bliver først sjovt, når man har styr på det, som hedder dominanten. 
Det vil vi arbejde med – også på vrangsiden. 
Kompendium kan købes.

Medbring: Ensfarvet glat garn, gerne rester og rundpind 80-100 cm, som passer til garnet, hvis du ønsker at strikke magic loop ellers strømpepinde. Hønsestrik er meget egnet til at strikke rundt.
Ens på ret og vrang
Vi strikker forskellige typer af mønstre der er i familie med almindelige snoninger. Vi strikker bl.a. prøver i snoninger som er ens på retten og vrangen. Vi skal også prøve at strikke ”knækkede” kolonner af retstrikning, hvor der vil fremkomme et vidunderligt mønster ved at strikke den samme pind igen og igen. Let, nemt og flot. Kompendium kan købes.
Medbring strikkepinde nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, uldgarn, som passer til strikkepindene.

Krydsede masker
Vi strikker prøver i fletstrikning og krydsede masker i f. eks. rib som er et smukt mønster.
Kompendium kan købes.
Medbring strikkepinde nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, uldgarn, som passer til strikkepindene.

Vævestrik
Vævestrik er mønsterstrik med en, to eller flere farver, men der strikkes kun med en farve af gangen. Mønstrene fremkommer ved, at der springes masker over/ lader masker hvile på nogle pinde, hvorefter de strikkes igen, når mønstret kræver det. Det er enkelt og sjovt. Vi strikker prøver med forskellige vævestrikteknikker, hvor der eksperimenteres med forskellige farver og garnkvaliteter. Hvis du kan slå masker op og strikke ret kan du være med.  Kompendium kan købes.
Medbring garn i forskellige farver og tykkelser samt strikkepinde, der passer til valgte garn.

Patentstrikning
Vi gennemgår halv- og helpatent, netpatent og ikke mindst to-farve-patent, som er blevet rigtig populært til tørklæder og sjaler. Vi strikker prøver i de forskellige teknikker. Kompendium kan købes.
Medbring garnrester, strikkepinde som passer til garnresterne.

Bliv dus med montering i strik
Der ligger mange timers arbejde i et strikketøj. Den sidste finish har stor betydning for det færdige arbejde. Du lære at sy sammen med usynlige madrassting, sy lynlås i, så den ligger glat og jævnt med kanten af dit strikketøj. Vi gennemgår også forskellige kanter. Kompendium kan købes.
Medbring 2 strømpepinde nr. 3 eller nr. 4, 100 g uldgarn som passer til pindene, 4 strikkede prøver på 20 x 20 cm, 1 lynlås på 10-15 cm, kanvasnål uden spids (sammensyning), saks.

Pep dit strik…
med broderi, stoftryk, strikket lommer. Vi gennemgår forskellige teknikker, som pepper dit strik. Jeg kommer med eksempler på hvor teknikken er brugt og forslag til hvordan de kan anvendes. Der er også instruktion i, hvordan du gør.
Kompendium og materialer kan købes.
Medbring strik, garnrester, skriveredskaber, synåle med spids og uden spids, strikkepinde som passer til garnresterne.


Bogbinderæsker
Du lærer at lave æsker af pap helt fra bunden. Æskerne beklædes med papir eller bogbinder lærred.
Jeg viser forskellige måder at dekorere æsker på. Æskerne er meget solide og dekorative og kan bruges til mange forskellige formål.
Du laver nøjagtig den størrelse, som passer til indholdet, evt. med rum-inddeling eller løse indsatser. Materialer og værktøj kan købes (kontant eller mobilepay).
Hvis du har, så medbring: Tegnepapir, penalhus, stållineal, hobbykniv og skæreunderlag.
Der kræves ingen forudsætninger. 


At lave sin egen bog…
Det handler om følelsen af at bladre i sin egen selvkomponerede bog, som kan indeholde minder, madopskrifter, håndarbejde mm. Vi syr, limer, dekorere omslaget på din egen personlige bog.
Medbring hvad du har af papir både ensfarvet og dekoreret, pap, skriveredskaber mm og evt. symaskine. 
Kompendium og materialer kan købes.
Tid: fredag-lørdag eller lørdag-søndag

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Opdateret d. 26 marts 2020

Ingen kommentarer: