Workshop/kurser

Jeg er uddannet håndarbejdslærer fra en af Danmarks mest kendte tekstilskoler "Skals design- og håndarbejdsskole. Eksperimenterende tekstilarbejde er en af mine passioner. Jeg holder mig opdateret og udvikler min kunnen indenfor strik, hækling, broderi, kalligrafi.  Med 26 års efterskoleliv med mange håndarbejdstimer og med mere end 10 års erfaring fra aftenskolen har det givet mig et indblik i læring, design og arbejdsmetoder. Energi og den mindfulde atmosfære, der opstår når jeg deler ud af tips, tricks og entusiasme omkring tekstilhåndværk er grunden til at jeg laver mine workshop/kurser.

Forår 2025

Broderi på beklædning
Du får mulighed for at afprøve forskellige sting og teknikker, der både kan pynte og skjule pletter og huller på tøj. Ligeledes får du en introduktion til materialer og teknikker, der bruges til overføring at motiver, og broderi på dit medbragte tøj

Der vises inspirationsbilleder af broderi, modeller og broderiprøver.
I løbet af kurset får du:
• Tips og ideer til motiv- og farvevalg
• Lært at sy forskellige sting
• Teknikker som du også kan bruge i andre sammenhænge
Medbring: et stykke tøj du ønsker at dekorerer, synåle, saks, fingerbøl, gerne en pose med rester af broderigarner, stofrester og en broderiramme.
Kompendium kan købes og der må regnes materialeudgifter.

Dato d. 8 marts 2025
Tid kl. 9-14
Tilmelding: AOF, Svendborg

Collage-broderi
På kurset arbejde vi med broderi-collage med små stofrester og frie sting.

Vi starter med komposition af collagen, opbygningen med de små stofstykker og efterfølgende broderi ovenpå. Der bliver gennemgang af forskellige frie sting og masser af fif og tricks til hvordan du kan lege med at ”male” med broderi oven på collagen.

Jeg medbringer bundstof, stofrester, broderigarn og en stak eksempler på collagebroderi til inspiration for dit eget ”broderi-maleri”.

Medbring gerne en pose med rester af broderigarner, stofrester og broderinåle med spids, saks og evt broderiramme max 13-15 cm i diameter.

Kompendium kan købes og der må regnes materialeudgifter.
Dato d. 22 marts 2025
Tid kl. 9-14
Tilmelding: AOF, Svendborg

Strik med perler
Du bliver guide gennem processen med at strikke perler i dit strikketøj. Der bruges en tynd og fin hæklenål til at sætter perlerne ind i strikketøjet enten tilfældigt eller i et mønster. Jeg gennemgår hvordan du udregner et mønster til f.eks. en lampeskærm, taske, håndledsvarmer mm.

Vi starter med en lille strikkeprøve for at få teknikken på plads. For at kunne deltage skal du blot have basale færdigheder i retstrikning med strømpepinde eller på rundpind med magic loop-teknikken. 

Medbring garn, strikkepinde som passer til garnet, tynd hæklenål nr. 1 til 1½, perler, saks.

Kompendium kan købes.
Dato d. 12 marts 2025
Tid kl. 17 – 20
Tilmelding: AOF, Svendborg

Flere af workshoppene/kurserne - se nedenfor - kan oprettes som strikkecafe, fyraftenscafe eller venindeaften. Workshoppens varighed: 3 eller 5 timer. 

I sørger for lokale (også privat), tilmeldinger, kaffe og kage :-).
Deltagerantal: 6-8 personer.

Kontakt mig for et tilbud.
Jeg har skrevet forslag til workshops, men har du et helt andet emne, du brænder for, er du velkommen til at skrive til mig:

Forslag:
Strikkekursus for børn fra 10 års alderen – begynder og let øvede 
Vil du gerne lære at strikke? Eller skal du have det genopfrisket? Vi starter fra bunden med at lære at slå op, strikke ret og vrang, lukke af mm. Du kan strikke blomster, butterfly, håndledsvarmer, ting-finder-poser, hårelastikker, armbånd. Efter kurset kan du læse lette opskrifter. Medbring gerne strikkepinde nr. 3½ og uldgarn der passer til. Kom og få nogle hyggelige timer og opleve glæden ved at strikke. Materialeudgifter efter behov.

Billedvævning
Trænger du til en kreativ dag med fokus på inspiration, ro og fordybelse, så skal du væve prøve at væve dit eget unikke vægophæng. Undervejs i processen gives der gode tips og tricks.

Materialeudgifter til væveramme på ca. 300 kr og du skal medbringe garnrester, målebånd, saks og nåle uden spids.

Pep dit strik…
med broderi, stoftryk, strikket lommer. Vi gennemgår forskellige teknikker, som pepper dit strik. Jeg kommer med eksempler på hvor teknikken er brugt og forslag til hvordan de kan anvendes. Der er også instruktion i, hvordan du gør.
Kompendium og materialer kan købes. 
Medbring strik, garnrester, skriveredskaber, synåle med spids og uden spids, strikkepinde som passer til garnresterne.

Ens på ret og vrang
Vi strikker forskellige typer af mønstre der er i familie med almindelige snoninger. Vi strikker bl.a. prøver i snoninger som er ens på retten og vrangen. Vi skal også prøve at strikke ”knækkede” kolonner af retstrikning, hvor der vil fremkomme et vidunderligt mønster ved at strikke den samme pind igen og igen. Let, nemt og flot. Kompendium kan købes.
Medbring strikkepinde nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, uldgarn, som passer til strikkepindene.

Lær at strikke sokker... 
Kan du strikke ret og vrang, kan du også strikke sokker. 
På kurset gennemgås grundopskriften på sokker. Vi gennemgår forskellige hæltyper, hvordan du undgår huller, der hvor du samler masker op, forskellige tå-aflukninger og strømper uden hæl (spiralstrømper). 
Kurset kører over 2 mandage, hvor den første dag starter med teknik, garnvalg og evt. design. Vi skal også i gang med at strikke. 
Den næste mandag samler vi op på teknikkerne og evt. de problemer der er opstået.
Kompendium kan købes.
Medbring strømpegarn ca. 100 g til et par sokker, garnrester af sokkegarn til prøvestrik. Rundpind 80-100 cm, som passer til strømpegarnet, hvis du ønsker at strikke magic loop ellers strømpepinde.

Design dit eget grundmønster i strik – lige tilsat ærme
Der undervises i det grundlæggende i at beregne en bluse med lige tilsatte ærmer. Designet tager udgangspunkt i dine egne kropsmål og dit yndlingsgarn. Vi snakker om strikkefasthed og dens betydning.
Kompendium kan købes.
Medbring A4 blankt hvidt papir, tape, blyant, viskelæder, saks, linial, vinkeltrekant, lommeregner, målebånd, en strikkeprøve på 15 x 15 cm og evt. din yndlingsbluse, som vi skal bruge til at måle på.

Korsstingsbroderi
Med korssting kan man skabe smukke tekstiler man kan bruge til et væld af ting f.eks. dekoration eller til at betræk på møbler. Der kan sys tasker, puder, smykker, kaffe-/tevarmere, bælter, punge, mundbind, natbriller, duge, osv. På sin garderobe kan der broderes unikke broderier lavet med vandopløseligt stramaj.
Man kommer helt ned i gear og ind i et flow, der er beroligende for krop og sind.
På workshoppen snakker vi om grej, om typer af stof man kan brodere på og om forskelligt broderegarn. Vi gennemgår hvordan man læser en opskrift og så skal vi selvfølgelig lære at brodere korssting – fra start til slut.
Vi kommer til at tage udgangspunkt i det I vil lave. Du kan medbringe dit eget projekt eller købe en lille startpakke, som du kan bruge.

Design dit eget grundmønster i strik - raglan - rundt bærestykker
Der undervises i at beregne en bluse med raglan eller rundt bærestykke efter dine egne mål og yndlingsgarn. Vi snakker om strikkefasthed og dens betydning.
Kompendium kan købes.
Medbring A4 blankt hvidt papir, tape, blyant, viskelæder, saks, linial, vinkeltrekant, lommeregner, målebånd, en strikkeprøve på 15 x 15 cm og evt. din yndlingsbluse, som vi skal bruge til at måle på.

Design dit eget unikke sjal i strik
Sjaler er et skønt og overkommeligt projekt. Piger i alle aldre elsker et sjal og man kan aldrig få sjaler nok. Vi afprøver og eksperimenterer med forskellige faconer, mønstre, farvesammensætning og materialer. Kurset ligger op til at der bliver begyndt på et sjal, som du kan strikke færdig derhjemme.
Medbring forskellige garner, både glatte og lodne, evt. følgetråd, forskellige størrelser af strikkepinde, saks, stoppenål uden spids.

Pep din taske med strik eller hækling
Hvem kunne ikke tænke sig en ny taske? Hvad med at forvandle en småkedelige taske til det unikke med strik eller hækling i helt din egen stil. Eller strik/hækle din egen unikke taske. Vi kommer også ind på montering. Kurset lægger op til at der kan strikkes eller hæklet en taske. Kompendium kan købes (kontant eller mobilepay).
Medbring forskellige garner, både glatte og lodne, sytråd, som kan bruges som følgetråd, forskellige størrelser af hæklenåle og strikkepinde, en taske, som der ønskes at gøre noget ved, evt. lynlås, 20-25 cm lang, saks, stoppenål uden spids, synål.

Strikkeaftener for begynder
Kan du de basale strikketeknikker – eller vil du gerne have dem genopfrisket. Føler du alligevel, at du ikke rigtigt er klar til at begive dig ud i mere end et halstørklæde? Eller vil du gerne i gang med f.eks. din første sweater eller dit første projekt med mønster. Kurset tager udgangspunkt I jer som kursister. Grib pindene og kom godt i gang under kyndig vejledning. Vi snakker om valg af garnkvaliteter, strikkefasthed, læsning af opskrift, men først og fremmest skal du opleve, hvor sjovt og inspirerende det er at strikke. Den 1. aften modtager jeg ønsker om emner fra jer.
Medbring gerne projekter du er gået i stå med, pinde og garn, der passer sammen.
Strikkekompendium kan købes (kontant eller mobilepay).

Flerfavestrik
Flerfarvestrik er teknikker som væve-, gobelin- og jaquardstrik. De har forskellige fordele og ulemper, men fælles for dem er at de inviterer til at lege med farver og materialer.  
Vi strikker prøver med de forskellige teknikker.
Kompendium kan købes.

Medbring: Ensfarvet glat garn, gerne rester og rundpind 80-100 cm, som passer til garnet, hvis du ønsker at strikke magic loop ellers strømpepinde. 
Krydsede masker
Vi strikker prøver i fletstrikning og krydsede masker i f. eks. rib som er et smukt mønster.
Kompendium kan købes.
Medbring strikkepinde nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, uldgarn, som passer til strikkepindene.

Vævestrik
Vævestrik er mønsterstrik med en, to eller flere farver, men der strikkes kun med en farve af gangen. Mønstrene fremkommer ved, at der springes masker over/ lader masker hvile på nogle pinde, hvorefter de strikkes igen, når mønstret kræver det. Det er enkelt og sjovt. Vi strikker prøver med forskellige vævestrikteknikker, hvor der eksperimenteres med forskellige farver og garnkvaliteter. Hvis du kan slå masker op og strikke ret kan du være med.  Kompendium kan købes.
Medbring garn i forskellige farver og tykkelser samt strikkepinde, der passer til valgte garn.

1-2-3 strik - begynderstrik
Vil du gerne lære at strikke, men finder strikke opskrifter uforståelige eller ved ikke helt, hvordan du skal komme i gang? På workshoppen strikker du en trøje efter en valgfri opskrift, samtidig med at du lærer de basale strikke teknikker.
Vi mødes over fire gange, hver gang lærer du nye strikke teknikker samtidig med, at der er tid til, at du strikker på din trøje og får hjælp til at komme videre med denne. 
Medbring opskrift, garn og strikkepinde, som passer til opskriften, målebånd, saks

Bliv dus med montering i strik
Der ligger mange timers arbejde i et strikketøj. Den sidste finish har stor betydning for det færdige arbejde. Du lære at sy sammen med usynlige madrassting, sy lynlås i, så den ligger glat og jævnt med kanten af dit strikketøj. Vi gennemgår også forskellige kanter. Kompendium kan købes.
Medbring 2 strømpepinde nr. 3 eller nr. 4, 100 g uldgarn som passer til pindene, 4 strikkede prøver på 20 x 20 cm, 1 lynlås på 10-15 cm, kanvasnål uden spids (sammensyning), saks.

Kalligrafi
”Hvorfor det, jeg kan jo bare finde en skrift på computeren” – rigtig nok – MEN: Et lykønskningskort, invitation og bordkort føles mere personligt, når det er skrevet i hånden! Et kærestebrev er naturligvis skrevet i hånden! Vi vil på holdet skrive smukke bogstaver med bredpen.
Kompendium og materialer kan købes.

Hækling for øvede
Få indblik i hæklingen univers. Vi vil se på flere-farve hækling (oldemorfirkanter i forskellige former, mønsterhækling), diagrammer mm. Ligeledes vil vi se på farveskift, hæftning af tråde, sammensyning. Har du et projekt, du gerne vil i gang med, eller et hvor du har brug for hjælp, så tag det med, så kigger vi på det.
Kompendium kan købes.
Medbring hæklenåle nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, bomulds- og uldgarn, som passer til hæklenålene. Kanvasnål uden spids, saks, blyant, viskelæder.

Hækling for begyndere og let øvede
Hækling for begynder er for dig, som gerne vil i gang med at hækle. Med 3 slags masker kan du hækle næste alt. Vi begynder med luftmasker, fastmasker og stangmasker. Vi vil tage fat på bl.a. oldemorfirkanten, vævehækling, krydsede masker mm. Har du et hækleprojekt du gerne vil i gang med så tag det med og jeg vil hjælpe dig i gang.
Kompendium kan købes.
Medbring hæklenåle nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, bomulds- og uldgarn, som passer til hæklenålene.

Pedari-æsker
Pedari-æsker var moderne tilbage i 80´erne og nu har de fået deres helt store come back!
PEDARI (stofbetrukket) æskerne er ikke svære at lave. Det er små overskuelige og virkelig hyggelige projekter, som kan bruges til alt muligt. Brug dem til opbevaring af den smukkeste slags eller indpakning til en helt særlig gave. De er sjove at lave, mulighederne er uendelige og hver æske bliver et helt lille kunstværk.
Jeg viser trin for trin arbejdsgangen til et smukt resultat. Hvilke materialer og hvilket godt grej kan hjælpe dig, hvordan du folder og til sidst hvordan du holder det hele, så du kan sy dem flot sammen.
Medbring: Forskellige stofstykker i flotte farver på ca. 40 x 40 cm, sytråd, synåle, stofsaks, pladevat, æskekarton, blyant, linial.
Symaskiner er på stedet, men vil du helst bruge din egen må du gerne tage den med.
Kompendium kan købes. 

Bogbinderæsker
Du lærer at lave æsker af pap helt fra bunden. Æskerne beklædes med papir eller bogbinder lærred.
Jeg viser forskellige måder at dekorere æsker på. Æskerne er meget solide og dekorative og kan bruges til mange forskellige formål.
Du laver nøjagtig den størrelse, som passer til indholdet, evt. med rum-inddeling eller løse indsatser. Materialer og værktøj kan købes (kontant eller mobilepay).
Hvis du har, så medbring: Tegnepapir, penalhus, stållineal, hobbykniv og skæreunderlag.
Der kræves ingen forudsætninger. 

At lave sin egen bog…
Det handler om følelsen af at bladre i sin egen selvkomponerede bog, som kan indeholde minder, madopskrifter, håndarbejde mm. Vi syr, limer, dekorere omslaget på din egen personlige bog.
Medbring hvad du har af papir både ensfarvet og dekoreret, pap, skriveredskaber mm og evt. symaskine. 
Kompendium og materialer kan købes.
Tid: fredag-lørdag eller lørdag-søndag

Jeg glæder mig til at høre fra dig!





Opdateret d. 13 februar 2025

Ingen kommentarer: