tirsdag den 15. december 2020

Strik en sten...

og brug den som dørstopper. 


Størrelse: ca. 70 cm i omkreds

Materialer:

·         Garnrester ca. 50 g som passer til pinde 4. En rest garn i en anden farve, som passer til hæklenål nr. 5.

·         Tynd uldgarn til broderi, broderinål uden spids.

·         Fyld: grødris

·         Bomuldsstof til inderposer: 2 stk á 35 cm

 Stenen strikkes fra side til side.

Midlertidigt opslag: Hækl 54 luftmasker med en rest garn i en anden farve med hæklenål nr. 5. Strik 48 masker op i luftmaskekæden.


Strik 2 pinde glat. Fortsæt i glatstrikning med vendepinde, så der ikke bliver huller. *Strik vrang til der er 8 masker tilbage, vend – se beskrivelse under vendepinde på vrang, strik ret til der er 8 masker tilbage, vend -se beskrivelse under vendepinde på ret, strik vrang til der er 16 masker tilbage, vend - se beskrivelse under vendepinde på vrang, strik ret til der er 16 masker tilbage, vend - se beskrivelse under vendepinde på ret. Strik vrang til den første vendemaske, gør som beskrevet under saml opslaget op på vrang. Strik næste pind ret til første vendemaske, gør som beskrevet under saml opslaget op på ret. * Gentag fra * til * til omkredsen er ca. 70 cm.

Vendepinde

Vendemasker på ret: Strik ret til der, hvor der skal vendes. Tag næste maske ret løs af fra venstre pind med garnet foran arbejdet. Flyt masken tilbage på venstre pind. Læg garnet mellem pindene, så der er klar til at strikke vrang, når arbejdets vendes.


Vendemasker på vrang: Strik vrang til der, hvor der skal vendes. Tag næste maske vrang løs af fra venstre pind med garnet foran arbejdet. Flyt masken tilbage på venstre pind. Læg garnet mellem pindene, så der er klar til at strikke ret, når arbejdets vendes.

Saml opslaget op på retpind: Strik ret hen til vendemasken. Stik højre pind op gennem den forreste del af omslaget. Hold omslaget på højre pind. Stik højre pind ind i masken og strik masken ret. Træk omslaget på højre pind over den strikkede maske med venstre pind.

Saml omslaget op på vrangpind: Strik vrang til vendemasken. Stik højre pind op gennem den bagerste del af omslaget. Sæt omslaget op på venstre pind. Stik pinden ind i masken og strik maske og omslag vrang sammen som en maske.

Montering: Hæft enderne.

Broderi: Brodér på stenen med grønne nuancer så det ligner mos. Jeg har syet tungestingshjul, lidt franske knuder og spiralknuder. Find evt. på nettet, hvordan du gør. Brug broderiring og vlise for at holde på det strikkede.

Saml maskerne op i den hæklede luftmaskerække. Trævl luftmaskekanten op.

Sy en pose, der passer til diameter (husk sømrum) af stenen. Læg stykkerne ret mod ret og sy rundt i kanten med 1 cm sømrum. Sørg for ikke at sy ca. 5 cm sammen = hul til at fylde ris/korn i. Vend retten ud og fyld ris/korn i. Sy hullet til i hånden.

Prøvning af inderpose

Strik delene sammen ved at lægge det strikkede ret mod ret, så pindene ligger parallelt. Luk af ved at strikke maskerne fra begge pinde. Strik 2 masker og træk 1. maske over 2. maske. Strik 1 maske og træk 1 maske over 2 maske. Fortsæt til alle masker er lukket af. Put posen i stenen. Træk en dobbelt tråd igennem kantmaskerne og træk forsigtigt, men godt til. Bind trådene sammen og hæft enderne (øverst af stenen). Gentag nederst på stenen.

Øverst del af stenen.

Nederst del af stenen.


Jeg har lavet den strikket sten i samarbejde med Midtfyns Husflid. Opskriften findes også på deres Facebook-side. Strikker du en sten vil jeg blive meget glad, hvis du deler på Instagram med #birgittehansendesign, #strikketsten.



Ingen kommentarer: