Det regner i Palleshave. Til eftermiddagskakaoen har jeg bagt frugtboller.
16 boller
50 g gær
3 dl vand
3 tsk salt
3 tsk sukker
3 dl surmælksprodukt - brug hvad du har, dog ikke med frugt
1 æg
3 dl rug- eller havregryn
3 store groftrevne æbler med skræl
ca. 900 g spelt- eller hvedemel
Gæren opløses i lunke vand. Surmælksproduktet, æg, salt, sukker, gryn og de groftrevne æbler tilsættes. Halvdelen af melet kommes i og der røres godt. Resten af melet æltes godt ind i dejen, uden at være alt for fast. Jeg bruger røremaskine og den står og ælter i ca, 10 minutter. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter med et fugtig klæde over (Jeg laver dejen om formiddagen og efter frokost former jeg bollerne).
Dejen formes til boller og efterhæver i ca. 25 minutter. Bollerne pensles med surmælksprodukt og drysses med havregryn, nigella eller hvad du synes.
Bollerne bages i den nederste del af ovnen i ca. 20-25 minutter ved 200 grader.
Hav' en god og hyggelig søndag med indensdørs sysler. - Det er vis ikke vejr til andet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar