onsdag den 7. august 2013

Kryddereddike

Sidst jeg skrev om kryddereddiker var i maj 2007. Det er et af de meste læste indlæg. Så her er et nyt indlæg med nye opskrifter.
Fra venstre: hindbæreddike, dildeddike, mynte-rosmarineddike og vanilie-æbleeddike
Generelt:
  • Krydderurterne skal være friske og uden misfarvede blade. 
  • Urterne skylles og tørres i et rent viskestykke.
  • Krydderurterne skal være dækket af eddike og trække i 2-3 uger.
Hindbæreddike: 10 skyllede hindbær. Hvidvinseddike hældes på.
Dildeddike: 2 -3 dildskærme. Hvidvinseddike hældes på.
Mynte-rosmarineddike: 2 kviste mynte, 1 kvist rosmarin. Hvidvinseddike hældes på.
Vanilie-æbleeddike: Brug vanliestangen, som bare skal smides ud til denne eddike. 1 flækket stang. Æbleeddike hældes på.

Kraftig kryddereddike
Kraftig kryddereddike: 2-3 dildskærme, 3-4 stilke estragon, 2 stilke oregano, 2 stilke grønt fra fennikel, 1 stilk basilikum, 4-5 stk miniløg (jeg har brugt etageløg), 1 flækket hvidløg, 10 peberkorn. Hvidvinseddike hældes på.
TIPS: Etageløg overhældes med kogende vand for at få den brune hinde af.

Ingen kommentarer: