mandag den 4. januar 2010

Pizza

Her i huset har vi én favoritpizza - hjemmelavet. Vi har set den svenske kok, Tina Nordström lave den på tv. Jeg kan godt lide at se madprogrammer. Det er god inspiration til min undervisning i kok a' mok - hjemkundskab.

Pizza med artiskok, tomat, oliven og mozzarelle.
(4 peroner)
Til dejen:
25 g gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
½ kg speltmel eller hvedemel
2 dl havregryn
1 tsk salt

Til fyldet:
1 ds artiskokhjerter
½ dk olivenolie
salt
1 fed hvidløg
400 g cherrytomater
200 g mozarella
2 dl sorte oliven uden sten
salt og peber

Fremgangsmåde:
Dejen:
Opløs gæren i vandet og bland olivenolie og halvdelen af melet i. Tilsæt derefter saltet og resten af melet. Ælt til dejen er smidig og lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Dejen kan med fordel laves dagen før og stilles i kølesksabet. (Jeg laver altid 2 portioner, så bager jeg et franskbrød ved siden af.)

Forvarm ovnen til 275 grader og stil en bageplade ind i ovnen.

Fyldet:
Hæld vandet fra artiskokkerne og blend dem med olivenolie til en puré. Smag til med salt og blend med hvidløget.
Skær cherrytomaterne i halve og læg dem i en si. Klem saften og kernerne ud af dem med hånden. Skær oliven og mozzarella i skiver.

Rul dejen ud til en stor pizza og læg den på bagepapir. Smør artiskokcremen ud på pizzaen. Undlad at smøre helt ud til kanten. Læg tomater, oliven og mozarella på. Smag til med salt, sort peber og nogle buske timian. Bages på den varme bageplade i 10-15 minutter (Jeg plejer at sænke varmen til 200 grader).
Man kan efter smag lægge rucola, parmaskinke (bages med i ca. 5 minutter) og et par skiver frisk parmasan på før serveringen. Stænk med en smule olivenolie og drys med sort peber. Serveres med coleslaw.

Prøv den. Velbekomme. Birgitte

Ingen kommentarer: