onsdag den 28. marts 2012

Pizza på bål

Jeg havde vagt i weekenden og en af aktiviteterne var at lave pizza på bål i det dejlige solskinsvejr.


  • Start med at lave pizzadejen og et godt glødebål.
  • Hver spejder får en klump dej og ruller den ud ca. på størrelse med at a4-ark.
  • Dejen lægges på et stykke bagepapir, der er lidt større en dejen.
  • Der kommes fyld på dejen, det skal helst ikke være for smattet, men eller sætter kun fantasien grænser. Den enkelte spejder kan vælge det fyld de kan lide.
  • Pizzaen folde sammen på midten og kanterne klemmes sammen.
  • Bagepapiret foldes godt omkring pizzaen og den pakkes ind i to lag sølvpapir.
  • Bages i gløderne ca. 5-7 minutter på hver side (hold godt øje med dem da bagetiden afhænger meget af bålets temperatur).
Pizzadej (til ca. 12 pizzaer):
ca. 1 kg. hvedemel
1/2 kg durummel
1 pk. gær
8 dl. vand
lidt olie, salt og sukker.

Fyld:
2-3 dåser tomatpure
300-400 g. revet ost
1-2 pk. skinkestrimler
1 pk peperoni
2 ds. majs
1 ds. ananas
2-3 friske tomater
1-2 peberfrugter
Oregano

Velbekomme.
Birgitte


Ingen kommentarer: