Til leverpostejen hører der syltede rødbeder til. Her er min favoritopskrift, som jeg har fundet i "Hjerterum" af Anette Eckmann.
Syltede rødbeder
1 kg rødbeder
Lage:
6 dl lagereddike
1 dl vand
200 g honning
200 g sukker
2 chilipeber eller 1 lille stykke skrællet peberrod
1 stang kanel
½ spsk sort peber
1 spsk salt
timiankviste
rosmaringrene
evt. laurbærblade
Kog rødbederne møre i rigeligt vand (ca. 45 min). Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Skær enderne af og pil og gnid skallen af. Skær rødbederne i skiver. Kom dem i glas, der først er skoldet med kogende vand og derefter skyllet med atamon. Kog eddikelagen op med krydderierne. Lad den simre i 5-10 min og hæld den over rødbederne og peberroden. Lad trække en uge i køleskabet.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar