Gløgg hører julen til. Prøv denne variation med hvidvin istedet for rødvin.
HVID GLØGG
2 tørrede pomeransskaller
2 stk frisk ingefær
1 hel kanel
½ spsk hel nelliker
1 spsk stødt kardemomme
2 dl hvid portvin
2 fl hvidvin
3 dl sukker
Alle ingredienserne kommes op i en gryde og lunes langsom op. Står og trækker, så længe som muligt. Si gløggen. Inden serveringen varmes gløggen op - må ikke koge. 1 dl snaps tilsættes.
Mandler og rosiner serveres til.
Eller prøv denne æbletoddy:
(4 personer)
750 ml god ufiltreret æblemost
2 spsk sukker
6 hele nelliker
2 stænger kanel
1 æble i skiver
1½ dl mørk rom
Pynt:
evt. æblechips
Kom æblemost, sukker, nelliker, kanel og æble i en gryde og lad det simre 5-6 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt rom. Servér straks, gerne pyntet med æblechips.
Skål.
Birgitte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar