Paella på bål til 100 personer
100 hele kyllingelår - stegt dem i ovnen.
500 g margarine, ½ kg bacon i tern, 15 løg i tern, 3 hvidløg i mindre stykker. Steges på panden til de tager lidt farve.
Tilsæt 4 kg ris og ca. 15 l. bouillon, 2 glas gurkemeje, 4 spk paprika. Tilsæt bouillonen lidt af gangen. Når risene er ved at være kogt tilsættes 26 peberfrugter i forskellige farver i tern og 35 tomater i både. Smages til med salt og peber. Lad det koge til peberfrugterne næste er møre.Tilsidst tilsættes 1½ kg (dåse) afdryppet muslinger, 2½ kg rejer, 2 kg oliven, 1 kg ærter. Det hele varmes godt igennem. Put de færdigstegte kyllingelår på. Serveres med flüte og salat.
Paella-panden er taget med hjem fra Spanien for mange år siden. |
1 kommentar:
Jeg kan godt huske det paella vi lavede. Det var fantastisk! nok mest fordi det var lavet på den kæmpe pande, det gør virkelig hele forskellen.
Her i Påsken var jeg på påskekursus på Egemosen, og der stegte jeg peberfrugter på sådan en pande. Det er der virkelig noget over!
Send en kommentar