søndag den 14. september 2014

Søndagshyggekage

Det er tid for pærer. Jeg elsker denne pære-myntetærte.
4-6 personer
600 g pærer
2 spsk friskhakket mynte

Låg:
125 g smør
1 dl sukker (jeg har brugt kokossukker, da jeg ikke havde andet, derfor er tærten meget mørk)
1 dl ruggryn
1 dl speltmel

Tilbehør:
vaniljeis, creme fraiche, græsk yoghurt, skyr

Skær pærerne med skal i både. Fordel i en bunden af et smurt tærteform. Drys mynte over.

Smelt smørret i en gryde. Rør sukker, ruggryn og mel i gryden med smørret. Fordel dejen i klatter over pærerne. Stil formen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Kan spises både lun og kold.

Der kan serveres Limfjords Porter fra Thisted Bryghus til.

PS: Min livret er
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Ingen kommentarer: