Her er vores bud på snack og forret:
Bruschetta med pære og parmaskinke |
2 stor modne pærer
4 skiver groft brød
ca. 1 spsk olivenolie
8 tynde skiver parmaskinke
175 g gorgonzola
100 g hjerte salat i fine strimler
ca. 2 spsk sennepsdressing (2 spsk kryddereddike, 2 spsk dijonsennep, 8 spsk rapsolie, salt og peber. Rør eddike og sennep sammen. Tilsæt olien lidt efter lidt samtidig med at der røres. Blandingen er dejlig tyk og cremet. Smag til med salt og peber).
- Skær pærerne i skiver på ca. ½ cm. Fjern kernerne.
- Læg pærerne på grillens rist over de halvvarme kul. Gril dem i 2-3 minutter til de er varmet igennem og let mørke. Fjern dem fra grillen og sæt dem til side.
- Kom kødet på grillen og rist det i 1-2 minutter. Vend det, kom lidt olie på og læg 2 skiver parmaskinke på hvert stykke. Kom et par pærestykker ovenpå og drys gorgonzola på toppen.
- Kom sennepsdressingen og nogle krydderier på salaten.
Frit efter Ainsley Harriotts: Grillbibel
Små kødboller på citrongræs med grillede portobellosvampe |
500 g hakket oksekød
1 tsk knust korianderfrø
½ dl kokosmælk
2 spsk kokosmel
1 lille rød finthakket chili uden kerner
salt og peber
4 citrongræs
Bland kødet med koriander, kokosmælk, kokosmel, chili, salt og peber. Tril farsen til 4 kødboller. Halver citrongræsset på langs og pak en kødbolle omkring hver. Grill dem ca. 10 min, vend dem jævnligt.
Grillede portobellosvampe (2 personer)
4 lige store portobellosvampe
50 g reven ost
40 g pinjekerner
2 fed hvidløg
2 skiver parmaskinke
Marinade til pensling
½ dl olie
salt og peber
½ dl balsamicoeddike
1 lille håndfuld basilikum
Skær stilken af svampene ca. 1 cm fra lamellerne. Svampene rengøres på oversiden med en fugtig køkkenrulle. Hvidløgene og parmaskinken hakkes fint. Blandes sammen med pinjekernerne. Olie, salt og peber røres sammen i en skål, indtil saltkornene er opløst. Kom herefter balsamicoeddiken og 3/4 af den hakkede basilikum i marinaden.
Pensl lamelsiden med marinaden. Start med at grille svampene med lamelsiden nedad i 1-2 minutter under låg. Svampene pensles med marinade, før de vendes, så lamelsiden vender op. Fordel parmaskinkeblandingen på svampene. Fordel den revne ost over. Grill svampene færdig 4-5 minutter under låg. De skal være møre med stadig med bid.
Frit efter Miriam og Jan Glæsel: Glæsels grillerier.
Hertil blev der drukket hvidvin. Dejlig rund og blød. Et godt valg, Leo.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar