torsdag den 15. maj 2014

Madklub

Madklubben har været samlet.

Aftenens tema var mexicansk. I en god gammel kogebog fra Brugsen (mad fra fjerne gryder) fandt jeg følgende opskrifter:
 Kahlua fromage
(4 personer)

3 past. æggeblommer
3 spsk sukker
4 blade husblas
3/4 dl Kahlua
1 tsk pulverkaffe
2½ dl piskefløde

Pynt: Syltet mandarinbåde og hakket mørk chokolade

Æggeblommerne piskes cremet med sukkeret. Husblasen udblødes i koldt vand. Tages op og smeltes i lidt fløde. Hældes i æggemassen i en tynd stråle, mens der røres. Kahlua og pulverkaffe røres i. Fløden piskes stiv. Vendes i fromagen, når den begynder at stivne. Fordeles i portionsglas og sættes i køleskabet 2-3 timer. Pynt med mandarinbåde og hakket chokolade.

Café Mexicano
(4 personer)

75 g mørk chokolade
1 hel nellike
4 dl vand
½ l ekstra stærk kaffe (dobbelt mål)
½ tsk kanel
1 dl sukker

Chokolade og nellike kommes i en kasserolle. Vandet hældes ved. Varmes op under omrøring, til chokoladen er smeltet. Kaffe, sukker og kanel hældes ved. Opvarmes under omrøring. Hældes i glas og serveres.

Prøv det. Velbekomme.

Ingen kommentarer: