Hjertetræet står flot med røde nyudsprungende blade.
Lørdag aften havde vi madklub hos os. Leo og jeg skulle lave hovedretten og aftenen tema var kinesisk mad. Vi lavede grillstegte honningben og tilbehøret var spraglet ris, sur-sød broccoli og mangochutney. Behøver jeg nævne, at det hele var hjemmelavet. Vi serverede en let rødvin (Tarrango fra Brown Brothers) til. Opskrifterne har jeg fundet i Chong Ja Chon-Sung: Spis på kinesisk fra Asschenfeldts køkkenbibliotek. Det smagte godt og som punktum på måltidet havde jeg dampet vaskeklude til at vaske de fedtede fingere i.
Madklubben er næsten samlet.
Søndag var vi på Herregårdsmarked på Gelskov Gods ved Hillerslev. Vi har længe gået og kigget efter et træfad til salttørring. Vi købte ét og en ske. Jeg har lige været i haven for at plukke krydderurter til urtesalt.
Af krydderurter har jeg brugt dennegang salvie, persille, purløg, kinesisk løg (smager af hvidløg), timian og basilikum. Jeg har også en masse tørret morgenfrueblomster, som skal puttes i. En masse salt og så en omgang med minihakkeren. Skal tørre et par dage og er så klar til brug.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar