onsdag den 19. juni 2024

Stofcollage

Jeg er blevet vild med at lave stofcollage. Stofcollagen kan bruges som dekoration på et serviet, dække et hul på en dug, bukser mm. Den første stofcollage jeg lavede er med blomster på en serviet. Jeg har klippet blomster og blade ud i stofrester og syet det på med stikkesting. Stilkene er ligeledes syet med stikkesting.


Sommerfuglene er syet med korssting. Jeg har brugt vandopløseligt stramaj. Det hele er broderet med 2 tråde amager i nålen

Det næste stofcollage jeg lavede er med cup kager.


Her har jeg klippet hver del ud i stof og strøget vliesofix (dobbeltklæbende) på og sæt det over på en hvid damaskserviet. Alle kanter er syet med knaphulssting.


Jeg har broderet pynt på cup kagerne. Chokoladestængerne er broderet i fladsyning og bærerne er syet med kontursting i ring. For at skabe lidt liv i bærerne har jeg syet nogle franske knuder.


Til sidst syede jeg en omridset af en kage med kontursting.


Jeg skal i gang med nogle flere måske et billede😀

søndag den 2. juni 2024

Udflugt til Helgoland

For et par uger siden var jeg på lille smuttur til Helgoland. Det tilhører Slesvig-Holstein og ligger ca. 70 km fra fastlandet. Øen er 1,6 kvm og der er nogle lodrette røde sandstenskrænter, som hæver sig 28-58 m over stranden. Det var et imponerende syn. For øvrigt er øen toldfri. Turen var sat til at vare 4 timer, men den blev forlænget, da skibet skulle sejle en ekstra tur pga. pinsen. Vi boede på et dejligt hotel i Husum og deres p-plads lukkede kl. 23. Vi nåede det lige.

Billeder fra turen



På en italiensk restaurant spise vi en dejlig pastaret med rejer. Det smagte bare så godt. 


Og hvilken udsigt imens vi spiste.