Mynten er så flot og det er tid til at lave gele.
 |
Mynte |
Fremgangsmåde:
 |
50 g friske mynteblade skylles |
 |
4 dl kogende vand og saften af 1 citron hældes på og lad det trække i 10 min. |
Bladene vrides over gryden.
 |
1 brev gul melatin blandes i saften. Giv et opkog under omrøring. Gul melatin SKAL tilsættes inden sukkeret.
|
550 g sukker drysses i
 |
og koges igennem i ½ minut. |
 |
Tilsæt finhakket mynte. Sluk for gryden og skum.
|
 |
Fyldes på skoldede og atamonskyllede glas og lukkes til. |
Det færdige resultat
 |
Geleen smager godt sammen med lam |
Et lille fif, når saften skal hældes på glas er at bruge en stor tragt med en stor åbning. Min er fra Rosendahl og købt hos Imerco for flere år siden. Jeg er fri for at tørre glasene af, hvis jeg spilder.
God fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar