søndag den 15. november 2015

Hæklet adventskalender

I dag er der 14 dage til 1. søndag i advent. Hvis du skal nå at hækle en adventskalender, skal du nok igang nu. 


Materialer: garnrester i grå, grøn, gul, brun, 4 spændeskiver, lædersnor på 25 cm, kraftig vlies i samme størrelse, som det hæklede, 1 stykke grå hørstof til bagbeklædning (23 x 32 cm).
Hæklenål som passer til garnet.
Fremgangsmåde: Hækle 1 stykke stof i A4-størrelse (21 x 30 cm) med fastmasker. Start med fastmaskeopslag og fortsætte til stoffet måler 30 cm. Find midten og marker den med en knappenål. På midten af den sidste række fastmasker hækles 5 luftmasker til ophæng. Luftmaskerne sættes fast med en fastmaske.
Broderi: Start 3 cm nede med at brodere stjernen med korssting. Fortsæt med at brodere juletræet. Juletræet er en trekant, som går fra 1 til 33 korssting. Slut med stammen i midten af stoffet.

Montering: Klip stoffet 23 x 32 cm og vlies 21 x 30 cm. Stryg vlies på vrangsiden af stoffet. Buk vha. strygejernet 1 cm = sømrummet ind på vrangen hele vejen rundt. Sy bagbeklædningen fast med små kastesting på vrangen af det hæklede stykke stof..
Sy de 4 spændeskiver fast ligelig fordelt og sæt en lædersnor fast i øjet øverst på kalenderen og adventkalenderen er klar til at blive brugt.

Ingen kommentarer: