mandag den 2. november 2009

Madklubben i Odense

Lørdag var Leo og jeg på den årlige udflugt til Odense med madklubben. Formålet er at spise frokost i Odense og købe ind til aftensmaden, som bliver lavet når vi kommer hjem. Denne gang var det vores tur til at lave dessert. Vi havde på forhånd besluttet, at vi ville servere ost, råsyltede blommer i portvin, glasserede valnødder og et glas portvin.
Opskriften på glaserede valnødder og råsyltede blommer kommer her. Jeg har hentet opskrifterne på http://www.isabelllasmith.com/ . Desværre er hendes gamle opskrifter ikke langt ind, da hun har fået ny hjemmeside.

Glaserede valnødder:
200 g valnødder
1 dl kogende vand
150 g akaciehonning
1 dl cognac
Overhæld valnødderne med kogende vand og lad dem stå i 5 minutter. Hæld vandet og lad nødderne tørre på et stykke køkkenrulle. Kog honning og cognac til det får en sirupagtig konsistens.
Kog herefter valnødderne med i 5 minutter. VIGTIGT. Tag dem op en af gangen og læg dem til tørre på et stykke bagepapir. De spises som konfekt eller som tilbehør til ost.

Råsyltede blommer i portvin:
½ kg blommer
½ kg sukker
5 dl portvin
Skyl blommerne og halver dem. Tag stenen ud. Læg dem lagvis med sukkeret i et cognacskyllet glas og hæld portvinen på. Luk tæt. Rust rundt efter et par dage. Det tager lidt tid, før sukkeret er opløst. Blommerne er klar til servering efter ca. 6 uger.

For at købe portvin gik vi i H.I. Hansen. Ekspedienten anbefalede, at vi serverede en "Moscatel" Emilin-sherry i stedet for portvin. Det viste sig at være et godt valg. Den smagte himmelsk - lige til at blive afhængig af.

Ingen kommentarer: