fredag den 24. januar 2014

Mascarpone-is

For et stykke tid siden så jeg fjernsynskanalen "Charlie" en udsendelse, hvor en italiensk kvinde lavede mascarpone-is. Jeg har ikke lige kunne findes hendes opskrift, men her er min.
1 bg (250 g) mascarpone
4 spsk strøget flormelis
2½ dl piskefløde
100 g chokolade 70%
2 håndfulde mandler

Rist mandlerne og hak dem groft, når de er afkølet. Hak chokoladen groft. Rør mascarponen blød og tilsæt flormelis. Rør rundt. Pisk fløden "blød". Bland den i mascarponen. Tilsæt de hakkede mandler og chokoladen. Put film i en form - så er isen lettere at få ud af formen. Hæld mascarponenblandingen i. Dæk med et stykke film og sæt den i fryseren. Tag den ud af fryseren ca. 1 time før den skal bruges.



Som pynt har jeg brugt brombær, der lige er kogt op med lidt sukker og jævnet med maizenamel. Det er en smagsag, hvor meget sukker der skal i.

God weekend.

Ingen kommentarer: