Trænger du til ny inspiration til dine huller og pletter? Du bliver holdt i hånden hele vejen, så du kan fordybe dig i broderi-universet og suge til dig af gode råd, viden og ekspertise fra underviseren. Det bliver sjovt!
Medbring gerne yndlings sweateren, skjorter med huller eller pletter, uldgarn, broderigarn, nåle med spids, saks, papir, blyant. Kompendium kan købes.
Dimsepung
En dimse-pung kan bruges til mange ting f.eks. strikketilbehør, medicin mm. Af dine
medbragte stofrester eller gamle broderier syr du en personlig dimsepung. Der er 2 modeller at vælge imellem.
Medbring: stof (dynebetræk, duge, stofrester), gamle broderier, sytråd, saks både til stof og papir, mønsterpapir, blyant, knappenåle, målebånd, lang linial, evt. vliseline H 180, hvis du vil bruge tyndt stof, volumevlies med lim
Dit garn - dit design
Dit garnvalg er en vigtig del af dit strikkedesign, når du skal beregne din egen opskrift til en bluse eller vest. Her er ingen færdig opskrift med en bestemt strikkefasthed, som er svær at ramme. Her er det dit garn og strikkefasthed og dine mål der skal bruges.
Vi arbejder med grundmodeller med forskellige sværhedsgrad: model med tilsat ærme, strikket oppefra og ned, med rundt bærestykke eller raglan. Vi kommer også omkring strikketekniske finesser og detaljer, som øger strikkeglæden. Vi snakker om farver og hvordan de kan sættes sammen. Der ligger skønne trøjer og gode oplevelser gemt i dit garnlager.
Du skal bruge garn fra dine gemmer, som du måske har haft liggende i flere år. Du får det ikke brugt, fordi det ikke passer til det, du gerne vil strikke eller til de opskrifter du gerne vil bruge. FÅ DET NU BRUGT!
Medbring: garn, strikkepinde, som passer til garnet, papir, blyant, linial, synål uden spids.
Kompendium kan købes.
Broderi på damask
Nu skal de hullede, plettede eller super fine damaskduge og -servietter findes frem for at shine igen. Støv den lokale genbrugsshop igennem for gode fund, dyk ned i mosters gemmer, hvis du ikke selv har de næsten uopslidelige damask skønheder i skuffen. Denne dag skal de have nyt (eller bare mere) liv med broderi -korssting eller frie sting-og evt. stoftryk
Medbring: damaskduge, damaskservietter, broderi garn, nåle med og uden spids, knappenåle, saks, målebånd, papir, blyant, papir, limstift
Deltagerantal: 6-8 personer.
Kontakt mig for et tilbud.
Jeg har skrevet forslag til workshops, men har du et helt andet emne, du brænder for, er du velkommen til at skrive til mig:
Billedvævning
Trænger du til en kreativ dag med fokus på inspiration, ro og fordybelse, så skal du væve prøve at væve dit eget unikke vægophæng. Undervejs i processen gives der gode tips og tricks.
Materialeudgifter til væveramme på ca. 300 kr og du skal medbringe garnrester, målebånd, saks og nåle uden spids.
Medbring strikkepinde nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, uldgarn, som passer til strikkepindene.
Lær at strikke sokker...
Kan du strikke ret og vrang, kan du også strikke sokker.
På kurset gennemgås grundopskriften på sokker. Vi gennemgår forskellige hæltyper, hvordan du undgår huller, der hvor du samler masker op, forskellige tå-aflukninger og strømper uden hæl (spiralstrømper).
Kurset kører over 2 mandage, hvor den første dag starter med teknik, garnvalg og evt. design. Vi skal også i gang med at strikke.
Den næste mandag samler vi op på teknikkerne og evt. de problemer der er opstået.
Kompendium kan købes.
Medbring strømpegarn ca. 100 g til et par sokker, garnrester af sokkegarn til prøvestrik. Rundpind 80-100 cm, som passer til strømpegarnet, hvis du ønsker at strikke magic loop ellers strømpepinde.
Man kommer helt ned i gear og ind i et flow, der er beroligende for krop og sind.
På workshoppen snakker vi om grej, om typer af stof man kan brodere på og om forskelligt broderegarn. Vi gennemgår hvordan man læser en opskrift og så skal vi selvfølgelig lære at brodere korssting – fra start til slut.
Vi kommer til at tage udgangspunkt i det I vil lave. Du kan medbringe dit eget projekt eller købe en lille startpakke, som du kan bruge.
Kan du de basale strikketeknikker – eller vil du gerne have dem genopfrisket. Føler du alligevel, at du ikke rigtigt er klar til at begive dig ud i mere end et halstørklæde? Eller vil du gerne i gang med f.eks. din første sweater eller dit første projekt med mønster. Kurset tager udgangspunkt I jer som kursister. Grib pindene og kom godt i gang under kyndig vejledning. Vi snakker om valg af garnkvaliteter, strikkefasthed, læsning af opskrift, men først og fremmest skal du opleve, hvor sjovt og inspirerende det er at strikke. Den 1. aften modtager jeg ønsker om emner fra jer.
Flerfavestrik
Vi strikker prøver med de forskellige teknikker.
Kompendium kan købes.
Medbring: Ensfarvet glat garn, gerne rester og rundpind 80-100 cm, som passer til garnet, hvis du ønsker at strikke magic loop ellers strømpepinde.
Medbring garn i forskellige farver og tykkelser samt strikkepinde, der passer til valgte garn.
Vil du gerne lære at strikke, men finder strikke opskrifter uforståelige eller ved ikke helt, hvordan du skal komme i gang? På workshoppen strikker du en trøje efter en valgfri opskrift, samtidig med at du lærer de basale strikke teknikker.
Vi mødes over fire gange, hver gang lærer du nye strikke teknikker samtidig med, at der er tid til, at du strikker på din trøje og får hjælp til at komme videre med denne.
Medbring opskrift, garn og strikkepinde, som passer til opskriften, målebånd, saks
Bliv dus med montering i strik
Der ligger mange timers arbejde i et strikketøj. Den sidste finish har stor betydning for det færdige arbejde. Du lære at sy sammen med usynlige madrassting, sy lynlås i, så den ligger glat og jævnt med kanten af dit strikketøj. Vi gennemgår også forskellige kanter. Kompendium kan købes.
Medbring 2 strømpepinde nr. 3 eller nr. 4, 100 g uldgarn som passer til pindene, 4 strikkede prøver på 20 x 20 cm, 1 lynlås på 10-15 cm, kanvasnål uden spids (sammensyning), saks.
Kalligrafi
”Hvorfor det, jeg kan jo bare finde en skrift på computeren” – rigtig nok – MEN: Et lykønskningskort, invitation og bordkort føles mere personligt, når det er skrevet i hånden! Et kærestebrev er naturligvis skrevet i hånden! Vi vil på holdet skrive smukke bogstaver med bredpen.
Kompendium og materialer kan købes.
Medbring hæklenåle nr. 2½, nr. 3 og nr. 3½, bomulds- og uldgarn, som passer til hæklenålene. Kanvasnål uden spids, saks, blyant, viskelæder.
Pedari-æsker
PEDARI (stofbetrukket) æskerne er ikke svære at lave. Det er små overskuelige og virkelig hyggelige projekter, som kan bruges til alt muligt. Brug dem til opbevaring af den smukkeste slags eller indpakning til en helt særlig gave. De er sjove at lave, mulighederne er uendelige og hver æske bliver et helt lille kunstværk.
Jeg viser trin for trin arbejdsgangen til et smukt resultat. Hvilke materialer og hvilket godt grej kan hjælpe dig, hvordan du folder og til sidst hvordan du holder det hele, så du kan sy dem flot sammen.
Medbring: Forskellige stofstykker i flotte farver på ca. 40 x 40 cm, sytråd, synåle, stofsaks, pladevat, æskekarton, blyant, linial.
Symaskiner er på stedet, men vil du helst bruge din egen må du gerne tage den med.
Kompendium kan købes.
Bogbinderæsker
Du lærer at lave æsker af pap helt fra bunden. Æskerne beklædes med papir eller bogbinder lærred.
Jeg viser forskellige måder at dekorere æsker på. Æskerne er meget solide og dekorative og kan bruges til mange forskellige formål.
Du laver nøjagtig den størrelse, som passer til indholdet, evt. med rum-inddeling eller løse indsatser. Materialer og værktøj kan købes (kontant eller mobilepay).
Hvis du har, så medbring: Tegnepapir, penalhus, stållineal, hobbykniv og skæreunderlag.
Der kræves ingen forudsætninger.
Tid: fredag-lørdag eller lørdag-søndag
Jeg glæder mig til at høre fra dig!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar