mødtes til grill-tema i aftes. Leo og jeg skulle lave dessert. Vi lavede hasselnødder- og pærepakker. Opskriften er fra "Glæsels grillerier". Pæren med after eight er fra Leos børn barndom.
4 personer
4 halve syltede pærer
½ dl Amaretto mandellikør
2 store plader filodej - optøet
2-3 spsk smeltet smør til pensling
Nøddefyld
2 spsk Amaretto mandellikør
75 g hasselnødder
50 g smør
Blend ingredienserne til nøddefyldet til en ensartet masse. Skær pærerne i mindre stykker og hæld Amaretto over. Lad det trække i 30 minutter. Pensl det ene stykker filodej med smeltet smør, læg det andet blad over. Skær filodejen i 4 lige store stykker. Fordel nøddefyldet i midten af de 4 stykker filodej. Læg pærerstykkerne oven på nøddefyldet og luk pakkerne, som du lukker en flad forårsrulle. Lim evt. kanterne med et strøg smeltet smør. Brug en foliebakke med bagepapir og bag dem på grillen i ca. 15 minutter ialt. Vend dem en enkelt gang. Lad pakkerne hvile i 15 minutter. Bag imens pærerne med en stykke after eight på. After eighten skal være smeltet lidt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar