Vi har fået en masse æbler fra min kusine, Anne. Jeg har lavet æbleflæsk, æblegrød til æblekage, bagt brød. I weekenden prøvede jeg at lave æblesuppe. Nøj, hvor det smagte godt.
Jeg skar 4 æbler i tern og kogte dem i 8 dl vand til æblerne var møre. Blendede suppen og smagte den til med sukker og vanilje.
Jeg lavede brødcroutoner af gammelt brød. Brødet skar jeg i tern og puttede olie på og i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader. Fløden blev pisket til skum.
Suppen er klar til at spise.
En god aktivitet sammen med børn: Saml vilde æbler og lav suppen over bål. Purér suppen gennem en sigte. Hæld fløde i et rent marmeladeglas sammen med en ren mønt/sten. Ryst glasset til fløde er stiv. PAS PÅ at den ikke bliver til smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar