Jeg faldt over en opskrift på råsyltede blommer. Den har jeg prøvet idag, da jeg har så mange blommer.
Råsyltede blommer
1 kg blommer uden sten
700 g rørsukker
2 tsk vaniljeeddike
1 tsk atamon
Skyld glasset i atamon. Læg blommerne lagvis med rørsukker i et glas. Hæld eddike over. Sæt låg på og lad det stå natten over. Næste dag er blommerne begyndt at safte. Rør nu jævnlig i dem til sukkeret er fuldstændigt opløst. Lad blommerne stå i 4-5 uger før de anvendes - det vinder de meget ved i smag. Læg evt. noget tungt ned på blommerne, så saften dækker og man undgår at de bliver mørke.
Vaniljeeddike
Når jeg har skrabet vaniljen ud af en stang, sidder der en masse tilbage, som jeg så bruger til vaniljeeddike. Put stangen i en flaske. Hæld æbleeddike på. Lad det stå og trække.
Glæder mig til at smage. Tror blommerne bliver gode til is.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar