Citronmåne
(6-8 personer)
DEJ
180 g margarine
180 g sukker
kornene fra ½ vaniliestang
2 citroner, usprøjtede og
skyllede
4 æg
100 g hvedemel – gerne
glutenholdigt
80 g kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
lidt olie til formen
GLASUR
130 g flormelis
saften af en usprøjtet
citron
Pisk margarine, sukker og
vaniliekorn. Kom den revne skal og saften fra citronerne ved, tilsæt æggene et
ad gangen og rør til sidst mel, kartoffelmel og bagepulver i. Kom dejen i en
smurt springform (evt. beklædt med bagepapir). Bag kagen i ovnen ved 175 grader
i ca. 45 min – er den ved at blive for mørk, kan den dækkes med et stykke
stanniol. Rør en tyndtflydende glasur af flormelis og citronsaft og hæld den
over kagen, mens den endnu er varm.
PS. Jeg vandt.
PS. Jeg vandt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar