torsdag den 28. juli 2016

Workshop i hækling

Jeg er i gang med at forberede mig til efterårets workshop. Jeg har bl.a. en hækleworkshop hos AOF, så derfor hækler jeg en del for tiden. Jeg har købt lidt garn og fundet nogle rester i min garnkurv. Denne gang har jeg valgt Silkwool fra garnudsalg.dk.

Jeg vil hækle et tørklæde i granny stripes eller oldemorsstriber, som er et godt begynderteknik. To navne for den samme teknik.
Her har jeg hæklet med farverne. Er blevet enig med mig selv om, at den blå ikke skal med. Hvad siger du? Skriv gerne din kommentarer.

søndag den 24. juli 2016

Sommerhuset...

nu med smedejernslåge.
Set fra sommerhuset. Busken til højre skal væk og der skal plantes hæk.

Set fra vejen
Vi mangler at finde ud af hvor postkasse og skraldespand skal stå. Grunden skråner, så der skal fjernes og fyldes jord på så det bliver lige. Lågen skal gerne kunne åbnes helt op. Det kommer næste gang vi er i sommehuset.

mandag den 18. juli 2016

En strikket tehætte...

må der til. Tehætten er vendbar. Jeg har strikket et rør på rundpind med en retrille på midten - ombuk. Den ene halvdel er puttet ind i den anden og så syet sammen både foer og yderstof. På midten har jeg sat en lille strikket strop. Jeg tror, at teen vil blive holdt varm i mange timer.
På den ene side
og på den anden side
Fremgangsmåde:
Mål: bredde: 29 cm og højde: 24 cm
Materialer: I mine garnrester har jeg fundet 5 - 6 tynde uldtråde i pink og grønne nuancer. I tykkelse passer garnet til pinde nr. 6. Jeg har brugt ca. 220 g.
Strikkefasthed: 15 masker
Rundpind: nr. 6
Slå 88 masker op og strik 24 cm glatstrikning. Strik 1 omgang vrang og 1 omgang ret. Skift farve og strik 24 cm, målt fra den strikkede omgang vrang. Luk af.
Strop: slå 6 masker op med den ene farve og strik perlestrik 6 cm. Skift farve og strik 6 cm. Luk af.
Perlestrik: 1 ret, 1 vrang pinden ud. Næste pind strikkes modsat 1 vrang over ret, og 1 ret over vrang.
Montering: hæft alle løse tråde. Put den en halvdel ind i den anden. Sæt stroppen på midten. Sy igennem alle 4/6 lag stof på en gang med stikkesting (risting). Vask tehætten ved 30 grader og lad den liggetørre.

LAV nu den strikkeprøve for at se hvordan farvernuancerne passer sammen og om strikkefastheden passer.

onsdag den 13. juli 2016

Havedagbog

Vi har haft besøg af et af Leos børnebørn, Melanie, som har spist af vores skoleagurker, Hun kunne ikke få nok, men hun tog hjem og gemte heldigvis nogen til os.
Der er flere, hvor de kommer fra
Jeg har plukket hindbær.
Jeg har kogt kompot til min yoghurt.
Jeg skyllede hindbærerne og puttede dem i en gryde med det vand, som hang ved bærerne, lidt sukker og vanilje. Kogte dem i et par minutter og jævnede med maizenamel udrørt i lidt kold vand. Kog igennem. Og så er kompotten klar til brug.

fredag den 8. juli 2016

Blip-båt

Kim Larsen synger: "Når jeg står ved min maskine på min dejlige fabrik...". Den kom jeg til at tænke på i denne uge, hvor jeg er ude som vikar hos Dampa i Tommerup. Jeg har bl.a. lavet loftplader til det nye Lego-museum i Billund.


sikkerhedssko og handsker er blevet en del af min hverdag..

God weekend.

torsdag den 7. juli 2016

Havedagbog

Til snoren, som jeg bruger til opbinding af blomster mm. har jeg lavet
Jeg har taget etiketten af et marmeladeglas og vasket det. Lavet hul i låget og tegnet med hvid og rosa Zig Posterman. Voila, nu har jeg en smart opbevaring til min opbindingssnor.

tirsdag den 5. juli 2016

Jeg har vundet...

et gavekort til Thaisens Ma'hus i Ringe. Jeg har svaret på et spørgeskema på Facebook om Ringes forretninger. Tak for det.


lørdag den 2. juli 2016

Køkkenpoesi

Jeg er ikke den store fan af fodbold, som der er meget af i fjernsynet for tiden. I stedet har jeg brugt lidt tid på at skrive kalligrafi.


D. 8-9 oktober 2016 skal jeg undervise i kalligrafi i Midtfyn Husflid. Se mere her. Kom og lær at skrive med bredpen, både tusch og stålpen. Håber vi ses?