lørdag den 24. august 2013

Mit "gå i byen" strikketøj...

er ved at være færdig. Jeg er gået igang med at strikke med det nyindkøbte garn. Jeg må indrømme at jeg har strikket flittigt foran fjernsynet. Det er rart at have noget i hænderne som jeg ikke behøver at tænke så meget til.

Nærbillede, hvor jeg har strikke 2 pinde med det gamle garn og 2 pinde med det ny indkøbte
Nærbillede med strik med det gamle garn

onsdag den 14. august 2013

Jubilæum

D. 1 august i år har jeg været ansat på Spejderskolen i 25 år. I går da jeg mødte på arbejde modtog jeg denne flotte buket.



Jeg ved endnu ikke om jeg holder noget, da jeg er blevet fyret med fratrædelse d. 31 juli 2014. Der skal spares, men jeg regner med at være på skolen 1 år endnu.

mandag den 12. august 2013

Mit "gå-i-byen" strikketøj

Jeg har endnu engang rodet i garnreste-kurven. Fandt noget silkegarn. Jeg er begyndt at strikke et firkantet, aflangt sjal. Desværre tror jeg ikke at jeg har garn nok. Jeg er startet og gået i tænkeboks med en kreativ løsning.
Forleden dag var jeg en tur i Odense og kunne ikke holde mig fra en strøgtur. I en af sidegaderne til gågaden er der en garnbutik, hvor jeg fandt noget silkegarn. Jeg købte det fluks, da jeg syntes det ligende det andet meget. Så nu kan jeg blive færdig.
Muligvis er den købte mere hvid? Bedøm selv.

fredag den 9. august 2013

En masse fennikler

I min køkkenhave har jeg en masse fennikler og de er ved at gå i stok. Hvad skal jeg bruge dem til? Jeg bruger dem til bl.a. osso buco. Jeg har set en opskrift på internettet, hvor de sylter den. Det skulle prøves, men desværre står der at den kun kan holde i 8 dage. Jeg vil gerne have noget mere langtidsholdbart. Så jeg leder videre i diverse bøger og nettet.
Jeg gjorde følgende:
2 fennikler - rengjorte
1 spsk fintreven ingefær
reven citronskal af 1 økologisk citron
4 kviste rosmarin
1 dl æbleeddike
4 dl vand
6 spsk honning

Skær fenniklerne så tyndt som du kan og pyt dem i et glas. Tilsæt rosmarin og citronskal. I en gryde koges eddike, vand og honning op. Hæld blanding over fennikelen. Skal trække mindst 1 time, gerne i køleskabet.

Jeg serverede det til mine fiskefrikaller i aftes og vi synes det smagte godt.

onsdag den 7. august 2013

Kryddereddike

Sidst jeg skrev om kryddereddiker var i maj 2007. Det er et af de meste læste indlæg. Så her er et nyt indlæg med nye opskrifter.
Fra venstre: hindbæreddike, dildeddike, mynte-rosmarineddike og vanilie-æbleeddike
Generelt:
  • Krydderurterne skal være friske og uden misfarvede blade. 
  • Urterne skylles og tørres i et rent viskestykke.
  • Krydderurterne skal være dækket af eddike og trække i 2-3 uger.
Hindbæreddike: 10 skyllede hindbær. Hvidvinseddike hældes på.
Dildeddike: 2 -3 dildskærme. Hvidvinseddike hældes på.
Mynte-rosmarineddike: 2 kviste mynte, 1 kvist rosmarin. Hvidvinseddike hældes på.
Vanilie-æbleeddike: Brug vanliestangen, som bare skal smides ud til denne eddike. 1 flækket stang. Æbleeddike hældes på.

Kraftig kryddereddike
Kraftig kryddereddike: 2-3 dildskærme, 3-4 stilke estragon, 2 stilke oregano, 2 stilke grønt fra fennikel, 1 stilk basilikum, 4-5 stk miniløg (jeg har brugt etageløg), 1 flækket hvidløg, 10 peberkorn. Hvidvinseddike hældes på.
TIPS: Etageløg overhældes med kogende vand for at få den brune hinde af.

tirsdag den 6. august 2013

Krydderurter

Jeg har i år sået og plante nye krydderurter. Det er dejligt at se, som planterne gror og bliver store og frodige. Her er et lille udpluk:
Timian

Æblemynte
Blandet krydderurter i zinkbalje
Estragon
Rosmarin
Citronverbena
Salvie og i baggrunden oregano
Ananassalvie

mandag den 5. august 2013

Madklubben på tur

Madklubben var på tur til Rømø. Vi var heldige at finde en grillhytte. Grillen blev brugt flittigt til vores medbragte mad.



Vores bidrag til frokosten: Kyllingebryst fyldt med ketchup, chorizopølse og omviklet med bacon. Tomatsalat. Uhm.
Citronmåne - hjemmebagt
Citronmåne
(6-8 personer)

DEJ
180 g margarine
180 g sukker
kornene fra ½ vaniliestang
2 citroner, usprøjtede og skyllede
4 æg
100 g hvedemel – gerne glutenholdigt
80 g kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
lidt olie til formen

GLASUR
130 g flormelis
saften af en usprøjtet citron


Pisk margarine, sukker og vaniliekorn. Kom den revne skal og saften fra citronerne ved, tilsæt æggene et ad gangen og rør til sidst mel, kartoffelmel og bagepulver i. Kom dejen i en smurt springform (evt. beklædt med bagepapir). Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min – er den ved at blive for mørk, kan den dækkes med et stykke stanniol. Rør en tyndtflydende glasur af flormelis og citronsaft og hæld den over kagen, mens den endnu er varm.
Prøv den. Bedre end den købefærdige fra Kjeldsen/Dancake.